Economisch interessant

Heel vaak wordt geÔnformeerd naar de gemiddelde prijzen voor een metalen dak, zij het koper of zink. Dit is afhankelijk van diverse factoren:

 Het gekozen materiaal:

Het prijsverschil tussen de grondstoffen is niet onbelangrijk, maar binnen de globalitiet van een project is het prijsverschil relatief gering. De vervoerskosten, werfinstallatie, veiligheidsvoorzieningen en de arbeid blijven identiek. Daarbij komt nog dat m.b.t. hanggoten en afvoerbuizen de koperen haken goedkoper zijn dan de door ons gebruikte inox-haken voor zink buizen en hanggoten te bevestigen.

De moeilijkheidsgraad van het dak:

Hoe moeilijker een dak, des te minder vierkante meters er per uur gerealiseerd kunnen worden, dus hoe hoger de gemiddelde prijs per vierkante meter.
Bijvoorbeeld een hoog en/of steil dak, veel dakkapellen en dakdoorvoeren, dus veel "arbeidsintensieve" details.

Het kwaliteits-bewustzijn van de uitvoerder:

De realisatie van een dak vraagt voornamelijk tijd.
Het willen maken van een echt goed dak vergt veel aandacht voor de delicater punten (bvb. aansluiting met goot/dakvlakvenster, aaneensluiting van verschillende dakvlakken, etc.)
Het is dan ook van het grootste belang elk detail te beheersen en in het algemeen zeer goed georganiseerd te zijn. Elk bedrijf zoekt hierin haar eigen compromis; wij streven permanent naar een zo groot mogelijke efficiŽntie, zowel wat materiaal als samenstelling van de ploeg betreft. 
Op het vlak van materiaal bezitten wij alle machines voor de realisatie van een koperen of zinken dak, o.a. plooibank 2250 mm, profileer- en centreermachine, professionele stelling etc.
Omdat de levensduurverwachting van het dak echter rechtstreeks afhankelijk is van de kwaliteit prefereren wij de realisatie een echt goed dak met de nodige aandacht voor de esthetische aspecten dan met een iets lager kwaliteitsniveau genoegen nemen.

De geografische ligging van het uit te voeren werk:

Hoe dichter bij onze vestigingsplaats hoe goedkoper, het spreekt voor zich dat de transportkosten en de reistijd hiermee rechtstreeks in verband staan. Onze bekommernis om ook onze bijdrage te leveren tegen milieuvervuiling en tegen het verder dichtslibben van de wegen is hier ook niet vreemd aan. Aan de basis liggen drie prijslijsten. De factor tijd om ter plaatse te geraken is bepalend voor de te hanteren prijzen, incl. de verwachtte wachttijd in de files.

 


© 2003, Cu Zn Dakwerken n.v.. Alle rechten voorbehouden.